Зокрема, митрополит Іоасаф підкреслив, що у віруючих Кіровоградської єпархії викликала обурення стаття Сергія Запорожана «Незалежність духовна і незалежність державна», що з’явилася на сайті «Інформаційно-аналітичний електронний додаток до тижневика “Вечірня газета”» 28 січня 2019 року. «Своїми висловленнями Запорожан С. намагається якомога більше принизити Українську Православну Церкву, її парафіян та духовенство. Автор статті вже поділив український народ на своїх та ворогів, назвавши одну частину народу “притомні українці”, а відповідно іншу частину громадян, які є православними християнами та прихожанами храмів Української Православної Церкви, автор, напевно, вважає “непритомними українцями”», — зазначив владика.

Як зауважив архієрей, подібні статті час від часу з'являються у згаданому виданні. «Кожен із вище перелічених авторів намагається вплинути на свідомість громадян України, кинувши зерна ненависті та ворожнечі по відношенню до парафіян храмів Української Православної Церкви, і це лише тільки за їхні релігійні переконання, віросповідання та приналежність до канонічної Церкви, яка починає свою історію від великого князя Володимира», — відзначив він.

Владика також додав, що таким чином духовенство і віруючі Кіровоградської єпрахії УПЦ «змушені захищатись від тієї неправди, наклепу та відкритої брехні щодо Української Православної Церкви».

«Від імені духовенства Кіровоградської єпархії УПЦ заявляю, що ми повністю підтримуємо нашу державу та народ України і сприймаємо їх як одне ціле. Молимось за наше українське військо та за мир в нашій державі», – нагадав митрополит Іоасаф. А також закликав владу, прокурора та очільників СБУ і Нацполіції «провести відповідні роз’яснювальні роботи зі службовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування щодо недопустимості надання прямих чи непрямих привілеїв за релігійними ознаками та щодо недопустимості розпалювання ворожнечі й ненависті, приниження гідності та образи за релігійними ознаками».

Теги: