«У мене є дозвіл суду, щоб потрапити до Володимира Дудки. Однак у мене проблема, мене, як священика не пускають до Володі, тому я не можу його сповідувати і причастити. Це позиція начальника сімферопольського СІЗО (Сергія Бережного – ред.). Він мене лютою ненавистю ненавидить. Одного разу він заявив, що я займаюся протизаконною діяльністю і розпорядився не пускати мене на поріг СІЗО», – розповів він.

За словами архієпископа, рішення про недопуск керівництво СІЗО нічим не мотивувало. «Він просто вийшов із СІЗО, перед входом стояли слідчі, офіцери ФСБ, адвокати. І там він почав публічно кричати, що не пустить мене, тому що кожного разу, коли я потрапляю на територію СІЗО, в ув'язнених знаходять заборонені речі. Зараз над цією проблемою працюють адвокати, керівник СІЗО не може мене не пустити до ув'язненого, якщо в мене є відповідні дозволи», – додав він.

За словами сина Володимира Дудки Іллі Кавернікова, його батько під час побачення згадав той факт, що до нього намагався потрапити архієпископ Климент.

Публічних заяви керівництва СІЗО на цей момент немає.

Наприкінці лютого Ілля Кавернік розповів, що його батько не отримує необхідного медичного лікування в СІЗО Сімферополя, його продовжують мучити болі в голові і шлунку.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

31 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову.

Теги: