«Ці десять років засвідчили ваші високі чесноти християнина і пастиря, подвижницьку готовність служити церковній громаді і всьому українському народу у нинішніх випробуваннях, що випали на його долю. Високо ціную ваш особистий внесок у волонтерську роботу Української Греко-Католицької Церкви, у підтримку наших воїнів, розбудову служби капеланів і все те, що робиться вами для перемоги і миру», — наголосив у своєму зверненні президент України Петро Порошенко.

«Пам’ятна дата вашого служіння припадає на Благовіщення, велике християнське свято, що будить у наших душах надію і весняну радість. Бажаю, щоб ця радість була з вами завжди та надихала вас, ваше Блаженство, на невтомну працю і молитву за єдність і мир, яких наш народ так потребує», — додає він.

На думку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Святослав як духовний лідер греко-католиків є прикладом для наслідування, який надихає українців здійснювати добрі вчинки. «Ваші молитви та діяння проникнуті християнськими чеснотами, турботою та піклуванням про людей, підтримкою їхнього прагнення жити у гідному та справедливому суспільстві, служінням інтересам європейської, демократичної та незалежної України. Своїм прикладом духовного служіння та патріотизму Ви надихаєте наших громадян на реалізацію добрих справ і зміцнення нашої Батьківщини, особливо перед внутрішніми і зовнішніми загрозами, що стоять перед нашою країною та майбутнім українців, — підкреслив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. — Нехай Господь завжди дарує вам духовні сили, невичерпні ідеї та творчу наснагу для здійснення добрих справ, а Божа благодать і милість нехай завжди будуть з вами!» — побажав він.

Теги: