Авторами законопроектів виступили челени Міжфракційного депутатського об’єднання “За духовність, моральність та здоров'я України” — Павло Унгурян, Юрій Соловей, Ігор Луценко, Оксана Білозір, Юрій Тимошенко та ін.

Основною метою законопроектів є законодавче визначення та закріплення статусу військових капеланів, визначення організаційно-правових засад взаємодії держави і релігійних організацій у процесі забезпечення функціонування інституту військового капеланства задля реалізації військовослужбовцями і працівниками Збройних Сил України, інших військових формувань та членами їхніх сімей права на свободу совісті, світогляду та віросповідання тощо.

Законопроекти регламентують здійснення військового капеланства у Збройних Силах України, Національній гвардії України, інших підрозділах МВС, Державній прикордонній службі України, Державній спеціальній службі транспорту та в інших військових формуваннях.

“Законопроекти створені з метою надання можливості забезпечити належний соціальний пакет та захист військових капеланів, сприяння подальшому розвитку капеланської служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях тощо. Капелан повинен мати ті ж преференції, зокрема й фінансові, що і військовослужбовці. Адже, на сьогодні, багато капеланів перебувають разом з ними в окопах захищаючи нашу державу”, - зазначив голова Міжфракційного депутатського об’єднання “За духовність, моральність та здоров'я України” Павло Унгурян.

Фото cerkva.info

Теги: