«Зло породжує війни. Дві страшні безбожні ідеології – нацистська і комуністична – породили Другу світову війну, – сказав архієрей, звертаючись до присутніх. – Вже на беззаперечних історичних фактах історики довели, що саме ці дві ідеології і є причиною Другої світової війни. Нацистське зло було осуджено світовою спільнотою на Нюрнберзьку процесі. Комуністичне зло та ідеологія, яка забрала не менше життів, як нацистська, ще до сьогодні не є до кінця усвідомлена і осуджена, як людиноненависницька. Ми сьогодні … хочемо, як один, великий, єдиний, український народ голосно на весь світ сказати, що ми засуджуємо комуністичну ідеологію. Бо певно, не зробивши цього швидше, ми лікуємо нову кровоточиву рану на тілі нашої дорогої землі».

Пам’ятний реквієм відбувся у річницю капітуляції нацистської Німеччини, відповідно до указу президента України про відзначення та гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

Нагадаємо, що Друга світова війна почалася у вересні 1939 року спільним захопленням Польщі гітлерівською Німеччиною і сталінським СРСР.

Теги: