Архієпископ Хризостом проінформував архієпископа Ієроніма про результати своїх нещодавніх зустрічей з патріархами Сербським Іринеєм та Болгарським Неофітом.

У ході розмови прхієпископ Хризостом сказав: «Ми маємо бути обережними, щоб не зробити помилку для Церкви, тому що це є гріх перед Богом! Саме тому керівним принципом всіх наших зусиль має бути ретельне слідування інтересам Церкви, незважаючи на особистості. Ким би не були ті люди, нас у першу чергу має цікавити користь для Церкви».

Архієпископ Ієронім погодився з думкою предстоятеля Кіпрської Церкви та наголосив на необхідності обговорення української церковної проблеми. «Кожен з нас, на тому місці, на яке він поставлений служити, має розглянути це питання відповідально, серйозно та нелицемірно», – сказав предстоятель Елладської Церкви.

Архієпископ Ієронім наголосив, що передусім необхідно шукати користі для Церкви та її єдності, та висловив надію на те, що хоча всі є людьми та роблять помилки, їх все одно можна подолати за допомогою Божої благодаті.

Напередодні, 17 травня, під час паломницького візиту до Святої Землі, глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій зустрівся з предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви патріархом Феофілом ІІІ. Онуфрія супроводжували єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, представники духовенства, чернецтва та мирян з України.

«Православна Церква завжди знаходиться у стані випробувань і зазнає гонінь від світу, — зазначив Єрусалимський патріарх. — У зв’язку з цим Українська Православна Церква проходить особливий період у своїй історії. В Єрусалимській Православній Церкві завжди моляться біля православних святинь Святої Землі, щоб Господь беріг цю Церкву і Її вірних в Україні».

Митрополит Онуфрій подякував за ці молитви патріарху й передав слова вдячності всім священнослужителям і вірним Єрусалимської Церкви.

Наприкінці зустрічі митрополит Онуфрій та патріарх Феофіл обмінялися пам’ятними подарунками.

Теги: