Відкриваючи подію, британський євангеліст та ініціатор дня молитви Девід Хасавей, розповів, що багато років тому Бог промовив йому про Україну: «47 років тому я був заарештований в Україні, і мене скинули в одну з ваших в'язниць. Тоді Бог дав мені бачення, що я буду прославляти Бога разом з тисячами українців. І сьогодні ми тут, щоб молитися за Україну».

Протягом чотирьох годин глави церков по черзі вели присутніх в молитві. Священнослужителі відзначали, що молитися за Україну потрібно не один день в році, а регулярно. «Проведення цього заходу - це не кінцева мета, це тільки початок духовної битви за долю України. Це наш маленький крок, щоб змінити духовний клімат в нашій країні », - зазначив старший єпископ УЦ ХВЄ Михайло Паночко.

«У нашої країни є майбутнє, поки християни стоять на колінах перед Богом. Для того, щоб країна мала благоденство, віруючі відповідальні не переставати молитися, і ця подія має бути продовженням нашого щоденного предстояния перед Богом », - сказав старший єпископ ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк.

Національний день молитви за Україну зібрав у Києві 8 000 осіб

Національний день молитви щорічно збирає представників усіх християнських деномінацій України. Як не раз говорив Девід Хасавей, єдність християнських церков України стало прикладом для багатьох країн. «Україна - єдина країна, де Бог об'єднав всі християнські організації для єдиної молитви. Це щось унікальне не тільки для України, але і для всього світу», - сказав Хасавей.

Також в цей день християни, які не змогли приїхати на центральна подія в Київ, проводили молитовні зібрання в своїх містах.

«Багато молитви - багато сили. Немає більш важливого служіння, ніж молитва. Це те, що може здійснювати кожен: і проповідник, і вчитель, і проста людина. Ми будемо молитися, бо Господь чує і відповідає на молитви», - сказав Григорій Комендант, президент Біблійного товариства України.

«Молитва як хліб і вода необхідна нам щодня, тому що кожен день є нові обставини і нові виклики. Ми будемо звертатися до Бога, щоб чаша молитов наповнилася, і ми побачили відповіді на наші прохання», - сказав Віталій Кривицький, апостольський ординарій Києво-Житомирської єпархії Римсько-Католицької Церкви.

Національний день молитви за Україну зібрав у Києві 8 000 осіб

«З кожним роком сильніше виникає відчуття, що молитви потрібно все більше. Швидше за все, ці молитви пробивають певні твердині і розкривається духовна перспектива», - поділився Андрій Міщенко, координатор міжцерковної служіння Київської єврейської месіанської общини.

Завдяки прямому ефіру до молитви за Україну приєдналися десятки тисяч людей. Трансляторами події в цьому році виступили супутникові канали СНЛ-Україна, «Надiя», «Новий християнський», інтернет-канал БОГ.TV.

Переглянути запис події можна на офіційній сторінці в Фейсбуці і на каналі YouTube Національного дня молитви.

Теги: