Зокрема, духовний лідер греко-католиків подякував Богородиці за 30 років свободи Церкви і народу. «Люди слухалися Бога, жили за своєю вірою навіть тоді, коли за це потрібно було терпіти. І диво сталося. Можливо, вони тоді не знали, як саме, але це сталося: ми отримали визволення, - промовив глава УГКЦ. - Ті люди, які тепер хочуть відбудувати імперію зла (СРСР), і зараз не можуть цього нам забути. Ми дякуємо Богородиці та всім нашим вчителям християнської віри за те, що навчили нас слухати Бога і слухатися Його Заповідей, бо тоді чудо стає можливим».

Святослав говорив також і про дострокові парламентські вибори, які заплановані на 21 липня 2019 року, оскільки «це ще одна важлива битва за свободу України та її незалежність». «Готуючись до неї, звертайте увагу на те, кого ви слухаєте», - запросив Блаженніший Святослав.

«Лінія фронту боротьби між добром і злом пролягає не десь на Сході України, а через моє серце. Я повинен буду захистити ту свободу, яку 30 років тому через віру і як чудо для України дав нам Господь. Хтось захищає із зброєю в руках, а ми з вами - мусимо захистити, беручи участь у дострокових парламентських виборах. Слухайтеся голосу власного сумління, коли будете робити свій вибір», - наголосив глава УГКЦ.

Напередодні, 13 липня, під час зустрічі з молоддю у Зарваниці Святослав звернувся до молоді: «Хочу вам побажати, щоб ніхто вас не обдурив. Бо якщо ви будете вміти відрізняти правду від брехні, то жоден брехливий політик не отримає вашого голосу… Будьте учнями правди і її свідками. Ніколи не соромтеся її засвідчити і побачите, що всі ми разом будемо справжніми».

Також, відповідаючи на запитання про патріархат УГКЦ, Святослав сказав: «Коли ви справді будете знати, якою є ваша Церква; коли вас буде боліти те, що болить наших вірних в Аргентині, а будете радіти тим, чим радіють ваші брати і сестри в Австралії, то ви будете дітьми патріаршої Церкви. Тому наш патріархат ми будуємо».

Теги: