Міністр Володимир Бородянський запропонував членам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щоквартально зустрічатися, а поправки до законопроектів спільно напрацьовувати у форматі робочої групи. Серед перспективних напрямків співпраці він назвав співпрацю у сфері протидії домашньому насильству та соціального служіння релігійних організацій, зокрема у сфері ресоціалізації наркозалежних осіб.

Зокрема, релігійні діячі запропонували скоригувати окремі положення законопроекту 0931 та проекту Закону про медіа з метою недопущення обмеження свободи совісті та вираження поглядів під гаслами боротьби з дискримінацією.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запропонувала також скасувати заборону для релігійних організацій на створення телеканалів, яка досі чинна з часів радянського режиму.

Релігійні діячі звернули увагу на необхідність захисту прав віруючих на окупованих українських територіях Криму і Донбасу, багато з яких страждають від релігійних переслідувань внаслідок російської агресії.

Учасники зустрічі погодилися, що задля розвитку ефективної взаємодії з урядом важливим є відновлення міжвідомчої Комісії з питань реалізації прав релігійних організацій, утвореної при Кабінеті Міністрів України ще у 2008 році.

У зустрічі взяли участь представники 15 релігійних об'єднань – членів ВРЦІРО, керівництво Міністерства культури, молоді та спорту України, експерти Інституту релігійної свободи.

Теги: