Організатори конференції – Київська духовна академія і семінарія УПЦ (МП), Центр вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття при Київській духовній академії.

Завданнями конференції є вивчення спадщини і подвигу новомучеників і сповідників ХХ століття, пошук, узагальнення та систематизація свідоцтв і джерел з історії гонінь на Православну Церкву та репресій проти православного духовенства за радянських часів, дослідження архівних справ репресованого духовенства, реабілітація та увічнення пам’яті жертв репресій, осмислення сповідницького шляху Православної Церкви в роки богоборчих гонінь, відродження пам’яті святих новомучеників і сповідників Православної Церкви ХХ століття.

У роботі конференції беруть участь науковці з 17 країн: Україна, Німеччина, Італія, Франція, США, Великобританія, Польща, Румунія, Словаччина, Сербія, Естонія, Латвія, Грузія, Росія, Білорусь, Молдова, Ізраїль. Всього бере участь 100 доповідачів (59 очних і 41 заочний).

У рамках наукового форуму 8 лютого відбудеться відкриття фотовиставки «Церква Мучеників: Гоніння на віру і Церкву в ХХ столітті» (відкриття 8 лютого близько 12.00, після літургії, в Трапезній палаті храму прпп. Антонія і Феодосія Печерських).

В програмі заходу – вітальні слова та виступи керівників УПЦ (МП), РПЦЗ, науковців з авторитетних наукових установ світу, Православних і Католицької Церков.

Фото prm.ua

Теги: