Захід пов'язаний з виборами делегатів від України на 38-й Всесвітній сіоністський конгрес. Конференція в основному має просвітницький характер.
 
Організатори підкреслюють, що конференція розрахована не тільки на фахівців, а й на тих, хто хоче дізнатися більше про сіонізм із найкомпетентніших джерел. В офіційному прес-релізі сказано: «Само слово «сіонізм» і досі викликає у багатьох, народжених у часи Радянського Союзу, страх, побоювання, недовіру, а більшість народжених вже після розпаду Союзу й поготів не знає справжнього значення цього поняття та глибини історичних подій, які з ним пов’язані».
 
У конференції беруть участь видатні діячі сіоністського руху, вчені та експерти: професор Зеєв Ханін, співпрезидент Ваада Йосип Зісельс, Карен Еттінгер (Національна бібліотека Ізраїлю), доктор Надія Єрмакова (Університет Аріеля, Ізраїль), професор Віктор Доценко (НПУ ім. Драгоманова), а також глави сіоністських федерацій багатьох країн - Бельгії, Франції, Болгарії та інших, представники дипломатичного корпусу та почесні гості.
 
У конференції візьмуть участь діячі українських та ізраїльських громадських і наукових структур, представники наукової та педагогічної громадськості, студенти, а також всі охочі.
 
Обов'язкова умова - реєстрація до 8 березня 2020 року цим посиланням. Дорожні витрати для участі в конференції, в тому числі іногороднім, організатори не компенсують.
 
Конференція одноденна, триватиме повний день в неділю, 15 березня: до 10 ранку - реєстрація, далі до 19:00 - робота конференції, потім - фуршет для зареєстрованих учасників. Три основні заходи конференції: основна панель, наукова панель і дискусійна панель, а також супутні заходи – презентації, виставка «Держава Ізраїль – українське коріння», відбудуться в концертному залі (3 поверх) Таврійського національного університету, за адресою: Київ, вул. Дж. Маккейна 33.

Теги: