«Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим», – зазначив Володимир Зеленський.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Володимир Зеленський повідомив, що існує домовленість з главами Церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19. Однак, наголосив Президент, найскладнішим залишається питання Великодніх свят.

«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», – сказав глава держави.

Напередодні, 23 березня, Зеленський закликав закрити церкви для прихожан на час карантину.

Теги: