«Дякую тим главам церков, які розуміють небезпеку та проводять богослужіння без людей, у режимі онлайн. Впевнений, що й інші глави (церков. – Ред.) доєднаються до такої вимушеної практики. Адже сьогодні людям справді дуже потрібна віра, але не менше їм потрібна елементарна безпека», – сказав президент України у відеозверненні.

Глава держави вкотре закликав громадян залишатися вдома й не виходити на вулицю без зайвої потреби. «Це стосується не тільки людей похилого віку, а й усіх громадян. Не створюйте ризик собі та оточенню», – зазначив він.

Володимир Зеленський зауважив, що навіть найбагатші країни світу відверто визнають неготовність своїх медичних систем витримати великі навантаження від кількості хворих на коронавірус. «Тому завдання номер один – мінімізувати поширення вірусу», – наголосив президент.

Напередодні в МВС нагадали: церкви зобов’язані дотримуватись карантину.

Раніше у Церквах почали скорочувати кількість учасників богослужінь у церквах до 10 чоловік. Проте не всі готові повністю зачинити для прихожан церкви. Зокрема, спікер ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) так прокоментував заклик вселенського патріарха Варфоломія зупинити в Константинопольській Церкві служби на час карантину: "Це стосується єпархій Константинопольського патріархату. І для ПЦУ це нічого не означає".

В УПЦ (МП) не тільки не готові закрити церкви, але й, незважаючи на карантин та пов'язану з цим постанову Синоду РПЦ про зміну практики причащання вірян, залишили у силі звичайну практику причащання з однієї спільної ложечки.

Теги: