"А що з церквою під час карантину? Усі релігійні організації та їх лідери зобов’язані і будуть дотримуватися законів України! Правоохоронна система буде відповідно реагувати на випадки індивідуального чи колективного невігластва релігійних діячів, які ставитимуть під загрозу здоров’я чи життя людей", - зазначив вын

Варченко зазначив, що обмеження на масові зібрання, торгівлю та пересування, встановлені у зв’язку з пандемією коронавірусу, як і обов’язок дотримуватися правил карантину та обсервації, обов’язкові до виконання, незалежно від релігійних переконань.

Так само покарання, визначені статтями 325 та 137 Кримінального кодексу і стягнення за статтями 44, 173 та 188 Кодексу України про адмінправопорушення, не містять винятків для представників релігійних громад, наголосив він.

"Як Бог дасть! - часом чуємо від людей, які нехтують правилами захисту і у такий спосіб виправдовують брак відповідальності. У Південній Кореї понад 60% від числа усіх померлих - члени популярної релігійної секти «Шінчхонджі». Вони ж стали головним джерелом зараження коронавірусом інших корейців. Вони теж були фаталістами і теж сподівалися, що Бог їм допомагатиме, доки вони зневажають усі соціальні правила. Не варто забувати, що Бог дав кожному розум, совість і можливість вибору", - зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Варченко закликав громадян дотримуватися законів України і встановлених правил на період карантину. Він розмістив фото, на якому лідер південнокорейської секти «Шінчхонджі» Лі Ман Хі публічно вибачається за свою безвідповідально позицію та невігластво своїх вірян. "На жаль, це вже не допоможе десяткам померлих і одужанню тисяч заражених", - написав він.

Нагадаємо, що, незважаючи на карантин та пов'язану з цим постанову Синоду РПЦ про зміну практики причащання вірян, Синод УПЦ (МП) залишив у силі звичайну практику причащання.

Теги: