Засідання Синоду відбулося в режимі телеконференції на платформі грецького уряду за підтримки Міністерства цифрового уряду Греції.

Синод закликав єпископат і духовенство архієпископії виконувати всі вказівки органів охорони здоров'я, порушення яких "в даний час не виправдано навіть в ім'я християнської віри", оскільки "віра у Христа веде до життя, а не до смерті". Священноначаліє Церкви Греції закликало всіх громадян країни залишатися вдома принаймні до 11 квітня і погодилося із закликом уряду провести "за закритими дверима" богослужіння Страсної седмиці і Воскресіння Христового.

У рішеннях Синоду, представлених на офіційному сайті архієпископії, наводяться цитати святих отців про порятунок поза храмом і про необхідність приносити жертву Богу не у вівтарях, а в своєму серці, а також міститься заклик до більш старанної домашньої молитви. Відмова від відвідування храму представлена Синодом як жертва заради болящих або тих, які можуть захворіти.

Елладська архієпископія запланувала велику програму соціальної допомоги постраждалим від карантину і подякувала Вселенський Патріархат за передачу 50 000 євро уряду Греції на боротьбу з коронавірусом.

Теги: