«Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу, називається вона, дослівно цитую, і я нічого не вигадую – за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання томосу і створення Православної Церкви України», – сказав Порошенко своїм прихильникам під будівлею Печерського райсуду Києва.

Слідчий суддя Сергій Вовк відклав засідання до 1 липня на 14.00. Вовк прийняв клопотання про зміну запобіжного заходу від прокуратури та зазначив, що відкладає засідання, аби надати час захисту.

У справі, яка розглядається в Печерському суді, Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до незаконного наказу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

В Державному бюро розслідувань підтвердили існування кримінальної справи про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, про яку заявляв колишній президент України Петро Порошенко. «6 листопада 2019 року СБУ почала розслідування за заявою вірян Київського патріархату УПЦ на незаконні дії ряду вищих посадових осіб, які вчинили дії, направлені на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ. В подальшому СБУ передала справу для розслідування до ДБР”, - йдеться у повідомленні ДБР. Слідство у цій справі зараз триває, додали в ДБР.

Фото pravda.com.ua

Теги: