Вантажним транспортом було доставлено 500 блоків мінеральної води «Зарваницька» на потреби селища Коропець Монастириського району Тернопільської області.

«Оскільки внаслідок паводку криниці були підтоплені, що стало причиною непридатності води для потреб жителів цього села, то найдоречніше з нашого боку допомогти тим, що в нас є вдосталь – джерельною водою, напевно найціннішим Господнім даром», – зазначив о. Володимир Фірман.

Допомогу отримав голова селищної громади Володимир Мельник, який відтак спрямує її у місця найбільшої необхідності. Отець Володимир Фірман ознайомився з потребами потерпілих для подальших ініціатив, висловив слова духовної підтримки та запевнив про молитву.

Акція відбулася за підтримки соціального підприємства «Агроком», яке діє при Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, Золотниківської ОТГ в особі голови Данила Бугая та народного депутата України Миколи Люшняка.

Ініціативу реалізували, відповідаючи на заклик про допомогу потерпілим глави УГКЦ. Предстоятель УГКЦ у своєму посланні сказав: «Кожне нещастя, яке людина переживає у своєму житті, є нагодою до вияву християнської солідарності та соціального служіння, щоб якомога швидше допомогти постраждалим. Тому закликаю всі наші церковні інституції: єпархії, спільноти богопосвяченого життя, а особливо мережу організацій благодійного фонду «Карітас» – організувати порятунок тих, хто волає про допомогу. Звертаюся до всіх громад нашої Церкви в Україні та світі в дусі євангельського самарянина підтримати тих, хто тепер позбавлений свого дому та опинився віч-на-віч із бідою».

Глава УГКЦ скерував також своє прохання до світового співтовариства та міжнародних гуманітарних інституцій.

27 червня голова Відділу соціального служіння УГКЦ владика Василій Тучапець зібрав на онлайн-нараду синкелів соціального служіння всіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні. Єпархіальні благодійні фонди «Карітас-Івано-Франківськ» та «Карітас-Коломия» вже активно долучилися до процесу надання допомоги: передано воду, одяг, мийні засоби, продукти. Єпископ Коломийської єпархії УГКЦ Василь Івасюк разом з представниками Карітасу Коломиї та о. Володимиром Фірманом відвідали смт Ланчин і передали 50 продуктових наборів, мийні та санітарні засоби від P&G, 50 блоків питної води і багато одягу постраждалим родинам. До допомоги приєднуються парафіяльні харитативні осередки містечок і сіл митрополії. Так, у смт Вижниця на Буковині парафіяльна спільнота надала допомогу, організувавши харчування особового складу загону МНС.

Станом на 26 червня на Тернопільщині затопило 118 будівель – 50 житлових та 68 господарських, 704 га сільськогосподарських угідь, 62 криниці. Люди не мають питної води. З небезпечної зони відселили 184 місцевих мешканців. Повідомляють в пресслужбі ДСНС.

Теги: