Детальніша інформація про причини та обставини смерті владики наразі відсутня. Єпископ Мілан Шашік очолював Мукачівську єпархію - вона не входить до складу УГКЦ і підпорядковується безпосередньо Апостольській столиці.

Владика Мілан Шашік очолював Мукачівську греко-католицьку єпархію як апостольський адміністратор від 12 листопада 2002 року, а 17 березня 2010 владика Мілан був призначений правлячим єпископом-ординарієм.

Народився 17 вересня 1952 р. у Словаччині. Після закінчення школи вступив до Згромадження Місіонерів, вивчав філософсько-богословські предмети в Братиславській семінарії, і в 1976 році прийняв священиче рукоположення. Виконував різні душпастирські обов’язки а також відповідальні служіння в Згромадженні. Після навчання у Римі, де здобув ліценціат з богослов’я духовності, протягом шести років працював в Апостольській Нунціатурі в Києві, а також душпастирював на Закарпатті. Після призначення апостольським адміністратором Мукачівської греко-католицької єпархії, 6 січня 2003 року владика Мілан Шашік отримав архиєрейське рукоположення з рук Папи Івана Павла ІІ.

Фото Facebook

Теги: