«Ухвала Верховного суду Росії про відмову переглядати рішення про виселення громади ПЦУ з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в тимчасово окупованому Росією Сімферополі свідчить про утиск релігійних прав громадян України з боку окупаційної «влади» півострова. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України засуджує такі дії РФ і вимагає поновити кримську громаду ПЦУ у її правах», – йдеться в заяві відомства від 5 серпня.

«Росія незаконно привласнила і розпоряджається майном кримської громади Православної церкви України, чим порушує норми міжнародного права», – заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Ігор Яременко.

За його словами, витіснення української церкви з тимчасово окупованого Росією Кримського півострова є проявом слабкості держави-окупанта й «отримає належну відповідь України».

Раніше МЗС України засудило виселення ПЦУ з собору в окупованому Сімферополі.

4 серпня Верховний суд Росії відмовився переглянути рішення про виселення громади ПЦУ з кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі. У цьому соборі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в ПЦУ. Підконтрольне Росії Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Фото espreso.tv

Теги: