Мета ініціативи – надати людям, які постраждали від війни, насильства та жорстокості, інструменти для відновлення психологічної та емоційної рівноваги, застосовуючи в українському контексті матеріали, розроблені Еверетом Вортінгтоном (див. нижче).

Проєкт паралельно відбувається у Колумбії, Гонконгу, Індонезії та Південній Африці, де метод Вортінгтона вивчається у застосуванні до місцевих конфліктів.

Результати дослідження, отримані в Україні, вивчатимуть у Гарвардському та Стенфордському університетах, а також у Міському університеті Гонконгу.

Докладніше про проєкт:

  • Концепцію «П’ять кроків для досягнення прощення» розробив д-р Еверет Вортінгтон (Everett Worthington), клінічний психолог зі світовим ім’ям і автор понад 30 книжок на тему «Прощення»;

  • Його метод застосовується у всьому світі у реабілітаційних центрах, сімейному та батьківському консультуванні і т.д.;

  • Для охочих взяти участь у наступній частині даного дослідження відкрита реєстрація через Facebook-event або на сайті realis.forgive.org.ua до 30 серпня;

  • Загальна кількість учасників у світі – близько 17 000 осіб;

  • «Реаліс» працює в Україні з 1999 року. Спеціалізація організації - інтеграція християнського богослів’я і наукових досліджень, зокрема, в культурології, психології і питаннях соціальної етики.

Сергій Тимченко, Ph.D., директор освітньо-дослідницького центру «Реаліс», зазначає: «Вчення про важливість прощення знаходиться в самому центрі Нагірної проповіді Христа - воно додається до молитви «Отче наш» як пояснення і практичний висновок для наших взаємин з оточуючими. Західна цивілізація успадкувала радикальні ідеї християнства для суспільства - поєднання принципів прощення і справедливості. Цього ми хочемо також і для України. Прощення ніяк не скасовує необхідність обороняти нашу державу від російської агресії. Але воно є інструментом як відновлення духовного та емоційного станів людини, так і взаємин між людьми».

Контакти координатора проєкту: 067 501 70 15, s.tymchenko@realis.org


Теги: