На зустрічі було обговорено важливість продовження співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Української Греко-Католицької Церкви, спрямованої на пошук нових засобів для боротьби із коронавірусною загрозою.

«Особливо важливою є співпраця у вихованні відповідальності вірян щодо дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України», – наголосила Ірина Микичак.

Під час бесіди сторони порушили актуальні питання зневіри, страху та виснаження медиків, зазначивши, що сьогодні медичні працівники вкрай потребують особливої моральної підтримки з боку суспільства.

Патріарший економ передав заступниці міністра запевнення глави УГКЦ, у тому, що Церква є поруч із Міністерством охорони здоров’я і продовжує, зокрема у цей тривожний час, служити людям, рішуче виконуючи свою місію – бути поруч із кожним хворим і вмираючим, підтримувати кожного лікаря і кожну медсестру, допомагати тим, хто докладає зусиль для подолання смертоносної пандемії.

Сторони узгодили подальші кроки співпраці, спрямованої на боротьбу із пандемією, зокрема через запобігання паніки та через опіку хворих людей медичними капеланами. Було також обговорено можливості організації теплого харчування, забезпечення місць перепочинку для медпрацівників і використання релігійного простору для потреб медиків.

Теги: