Список подій виглядає таким:

    Проголошення Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Це правила віри, молитви та життя Церкви і джерело катехитичного навчання для зростання усіх вірних УГКЦ.
    Проголошення трьох нових митрополій: Львівської, Івано-Франківської та Тернопільсько-Зборівської.
    Ухвалення стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» на 2011-2020 роки.
    Проголошення блаженного мученика Володимира Прийми покровителем мирян УГКЦ. Саме він став першим українським мирянином, проголошеним святим папою Іваном Павлом ІІ блаженним за своє праведне життя і мученицьку смерть.
    Проголошення блаженного священномученика Василя Величковського покровителем пенітенціарного капеланства УГКЦ. Владика Василь був в’язнем ГУЛАГу, перебував у камері смертників. І служив для ув’язнених.
    Освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового. Головний храм та осередок УГКЦ будувався 12 років. На прощу з нагоди освячення собору прибули понад 20 тисяч мирян та близько 700 священників із різних країн світу.
    Піднесення до рівня єпархій екзархатів у Франції та Великобританії.
    Створення проєкту «Живе ТБ».
    Створення митрополії УГКЦ у Бразилії. Першим митрополитом призначено владику Володимира Ковбича.
    Голос гідності й свободи та молитовний супровід українського народу в часі Революції гідності. Військове капеланство на Сході України в умовах  російсько-української війни.
    Утворення Кам’янець-Подільської єпархії. Єпархія входить до Тернопільсько-Зборівської митрополії. Першим єпархом став владика Іван Кулик.
    Філософсько-богословський факультет УКУ отримав міжнародну акредитацію від Конгрегації католицької освіти
    Акредитація УКУ на державному рівні.
    Утворення Чернівецької єпархії. Єпархія входить до Івано-Франківської митрополії. Першим єпархом став владика Йосафат Мощич.
    Встановлення свята вшанування Матері Божої Неустанної Помочі. Віднині його святкують у першу неділю липня.
    Запровадження нового формату робочих контактів з Апостольською столицею. Робоча зустріч Постійного Синоду та митрополитів УГКЦ зі Святішим Отцем Франциском та його найближчими співпрацівниками у Римській курії.
    Створення екзархату в Італії. За рішенням Папи Римського, нова церковна територіальна одиниця охоплює близько 70 тисяч вірних із 145 громад.
    Видання у співавторстві Блаженнішого Святослава з Оксаною Забужко. Книга «Апокриф. Чотири розмови про Лесю Українку».
    Видання Катехизму УГКЦ для молоді «Йдемо за Христом».
    Створення нової єпархії в Польщі - Ольштинсько-Гданської. Відтепер УГКЦ в Польщі має одну архиєпархію та дві єпархії. Разом вони об’єднані у Перемишльсько-Варшавську митрополію.
    Українська Греко-Католицька Церква впевнено продовжує свій шлях розвитку на глобальному рівні. За ці роки Блаженніший Святослав уже відвідав усі єпархії та екзархати нашої Церкви. Засновані нові душпастирські осередки.
    Відбулася низка важливих візитів і виступів на міжнародній арені. Активно звучав голос Церкви на захист України, яка і до сьогодні страждає від військової агресії.
    За останні десять років в Українській Греко-Католицькій Церкві висвячено 14 нових єпископів, близько двох сотень священників. 52 з них особисто висвятив Блаженніший Святослав. Глава Церкви за цей час здійснив відвідини всіх єпархів в Україні та на поселенні. Дав десятки інтерв’ю в рамках програми «Відкрита Церква» провідним журналістам держави. Озвучив низку катехиз.

Теги: