Ініціатором заходу виступив директор недільної школи, помічник благочинного Севастопольського округу, клірик Володимирського собору протоієрей Олександр Приймак, співорганізаторами – казаки «Севастопольської пластунської сотні». Турнір проводився за підтримки «регіональної ГО «Ми – севастопольці», коштом якої було реконструйовано та впроваджено в експлуатацію будівлю недільної школи Свято-Володимирського собору; цього разу «РГО» забезпечила призовий фонд змагань.

УПЦ (МП) нагородила обвинуваченого у державній зраді екс-міністра оборони і отримує від нього допомогу на «військово-патріотичне» виховання дітей

Варто зазначити, що згадана акція під час російської окупації Криму відбувається не вперше. На початку квітня 2017 р. о. Олександр Приймак розповів, що «Витязь» є православним клубом, у якому дітям прищеплюється «любов до Вітчизни, як до земної, так і Небесної». Заняття відбуваються на базі ЗОШ №29, випускником якої є о. Олександр. Священниче служіння він поєднує з «офіційною» працею в «центрі військово-патріотичного виховання учнівської молоді», працюючи старшим інструктором з армійського рукопашного бою. На той час вихованців клубу налічувалося тридцять.

УПЦ (МП) нагородила обвинуваченого у державній зраді екс-міністра оборони і отримує від нього допомогу на «військово-патріотичне» виховання дітей

Матеріальну допомогу «Витязю» надає «регіональна громадська організація сприяння соціально-економічному розвиткові Севастополя «Ми – севастопольці», президентом якої є Павло Лебедєв – обвинувачений у державній зраді екс-міністр оборони України, що наразі переховується від слідства в окупованому Севастополі. Очолювана організація була зареєстрована 27 липня 2006 р. як РГО «Фонд соціально-економічного розвитку Севастополя». У 2014 р. організація цілковито перейшла на працю в рамках законодавства держави-окупанта. Серед її цілей вказане сприяння у реалізації міських соціальних програм, прийнятих «урядом» та «законодавчим зібранням» Севастополя, а також взаємодія з «органами державної влади» всіх рівнів, «органами місцевого самоврядування», «профспілками», «громадськими об'єднаннями» тощо. Серед видів діяльності організації зазначається сприяння культурному, економічному та промисловому розвиткові Севастополя як «міста федерального значення РФ», а також сприяння «органам державної влади всіх рівнів» у підтримці соціально незахищених прошарків населення міста. При цьому зазначається, що організація «Ми – севастопольці» тісно співпрацює з різними «департаментами» «уряду» та «депутатами законодавчого зібрання» Севастополя.

УПЦ (МП) нагородила обвинуваченого у державній зраді екс-міністра оборони і отримує від нього допомогу на «військово-патріотичне» виховання дітей

14 червня 2015 р. в Севастополі було закладено камінь на місці планованого спорудження храму на честь усіх святих, що в землі Російській засяяли, та за спомин 70-ї річниці перемоги над нацизмом. Як зазначалося, храм мав бути споруджений за підтримки «повноважного представника президента РФ у Кримському федеральному окрузі» Олега Белавєнцева, тогочасного «губернатора» Севастополя Сергія Мєняйла, екс-командувача ЧФ РФ адмірала Олександра Вітка, підприємця Ігоря Лелі та Павла Лебедєва. Під час своєї промови митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ (МП) Лазар висловив надію, що храм «внесе свою лепту у важливу справу виховання патріотизму в молоді». Будівництво храму розпочалося наприкінці 2020 р. коштом і зусиллями Павла Лебедєва та очолюваної ним будівельної компанії «Парангон»

У 2016 р. Павло Лебедєв «за заслуги перед церквою» був нагороджений орденом св. Андрія Первозванного УПЦ (МП). «Более двух лет мы уже в России, но забота о нашей школе не прекращается», - заявив тоді благочинний Севастопольского округу о. Сергий Халюта.

Фото Кримської єпархії УПЦ (МП) crimea-eparhia.ru

Теги: