Про перші підсумки вступної кампанії розповідає керівниця відділу рекрутингу абітурієнтів УКУ Анна-Юстина Турчиновська та відповідальний секретар приймальної комісії Остап Мачинський.

«Цьогорічний вступ мені запам’ятається непередбачуваністю результатів, адже ми отримали майже на 200 електронних заяв більше, ніж минулого року. Проте прогнозованого “швидкого закриття” наборів не сталось, і на 8 з 11 програм вступники могли податись ще в останній 5-й хвилі. Ці результати і загалом налагодженість процесу: від перевірки документів у шатрі на вулиці з дотриманням карантинних норм і до підписання договорів та співбесід у Колегіум – дуже тішать», – каже відповідальний секретар приймальної комісії Остап Мачинський.


Середній бал цьогорічних вступників на бакалаврат становить 189,8.  Порівняно з минулим роком показники зросли на 0,6 бала. За словами Остапа Мачинського, тенденція зростання середнього балу серед вступників УКУ тримається, починаючи з 2017 року.

Також у 2021 році зросла загальна кількість електронних заявок на вступ – 3 048, у 2020 році – 2 867. Щодо географії вступників, то, за підрахунками відділу рекрутингу абітурієнтів УКУ, найбільше в університет вступило молодих людей з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей – 71 %, частка, тих, хто представляє інші регіони України, – 29 % (у 2020 році вона становила 25,8 %).


Ці показники приємно здивували в УКУ, адже через карантинні обмеження за останній рік працівникам відділу рекрутингу абітурієнтів УКУ доводилося спілкувалися зі вступниками здебільша в онлайн-форматі.

«Щороку маємо багато запитів від абітурієнтів про те, чи зможуть вони отримати рекомендацію на зарахування, якщо початково у рейтинговому списку не потрапляють у 30-ку чи 50-ку найкращих. І наш багаторічний досвід показує, що так.  Цей рік не став винятком. Хочу наголосити, що не варто боятися надзвичайно високих балів у рейтинговому списку і треба спробувати свої шанси. До прикладу цього року крайній (50-й) вступник на право був у стартовому рейтинговому списку на 226 місці», – зазначає керівниця відділу рекрутингу абітурієнтів УКУ Анна-Юстина Турчиновська.

Додамо, що вступники УКУ ввійшли до 5 % кращих випускників шкіл за результатами трьох сертифікатів ЗНО:

·  Право – 45 % вступників увійшло в 5 % кращих випускників шкіл за результатами трьох сертифікатів ЗНО
·  Соціологія – 41,2 %
·  Етика-Політика-Економіка – 69,3 %
·  Комп’ютерні науки – 92,7 % (крім того, 100 % вступників УКУ на цю програму увійшло у 5 % найкращих випускників за результатами ЗНО з математики)
·  ІТ та бізнес-аналітика – 92 %
·  Психологія – 62,2 %
·  Соціальна робота – 15,6 %
·  Богослов’я – 11,1 %
·  Історія – 45 % (крім того, 70 % увійшло в 5 % найкращих випускників за результатами ЗНО з Історії України)
·  Культурологія – 36,1 %
·  Філологія – 57,1 %

Загалом 55,5 % вступників УКУ входять у 5 % кращих випускників шкіл за результатами трьох сертифікатів ЗНО. Минулого року цей результат складав 55,7 %.

Теги: