Навчання в академії відбувається в онлайн-форматі, проте у програмі також є різні офлайн-події – семінари, тренінги і згадана Літня школа.

На сайті академії на захід запрошували так: «Ми віримо, що принципи, які змінили Європу 500 років тому, є універсальними й незмінними, адже спираються на вічну істину Євангелія. Тому сьогодні реформаційні біблійні принципи здатні змінити українське суспільство. Запрошуємо небайдужих, активних християн, щоб разом шукати відповіді на непрості питання».

Як розповів директор Християнської відкритої академії і один з організаторів Ярослав Лукасік, ідея проведення Літньої школи полягала в тому, щоб розвинути та поглибити теми модулів, які викладалися студентам протягом 7-місячного курсу навчання. Зокрема, такі як теми як “Християнська місія в суспільстві”, “Світогляд та ідеології”, “Виклики сучасності”, “Біблійні принципи побудови та напряму держави”, “Формування культурної, соціальної, історичної, теологічної ідентичності” тощо.

«У нас був досить цікавий формат. Він не був лекційним, майже не було лекцій – ми врахували те, що люди вже проходили ці теми. То на Літній школі ми просто повторювали певні тези, які були важливі протягом навчання, і розвивали їх у дискусійному форматі. Було багато роботи в групах, часто в ігровому форматі. Оскільки учасники перед цим багато навчалися, читали, слухали лекції, то Літня школа передбачала максимальний інтерактив у групах», – розповів Лукасік.

«Я, як організатор, дуже задоволений. Ми отримали дуже гарні фідбеки. Всі люди сказали: “давайте проводити ще й зимою подібні школи”. Онлайн-навчання – воно теж класно. Раніше здавалося, що онлайн неможливо побудувати спільноту, стосунків. Насправді не так, у нас гарно вийшло сформувати спільноту і познайомитися один з одним протягом тих кількох місяців навчання. А коли випускники в кінці червня зустрілися на Форумі в Острозі, то вже й “розвіртуалились”. Вийшло дуже цікаво. Проте, звичайно, події офлайн – ті, які відбуваються вживу – є більш ефективними», – розповідає директор ХВА.

За словами Лукасіка, більшість студентів академії – протестанти. Проте як мінімум 15% студентів, які пройшли навчальний курс, належать до римо-католиків, греко-католиків та православних.

«Цього року також багато реєструється людей з православних та католиків. Тому для таких студентів ми навіть спеціально адаптували програму. Якщо для них є якісь надто контроверсійні теми чи книги, то ми пропонуємо їм, наприклад, замість “Історії Реформації” вивчати книгу дуже відомого єпископа Роберта Баррона “Католицизм”. Вона вміщається в рамки наших світоглядних принципів. Тому ми за співпрацю з усіма. Хоча, звичайно, сама академія організована євангельськими християнами, які дотримуються своєї ідеологічно-історичної спадщини», – додав директор ХВА

Для охочих навчатись в академії на першому курсі вже розпочався запис на навчання з жовтня 2021 року.

У 2021 – 2022 році пропонується 7-місячна програма, сфокусована на формуванні християнського світогляду і здобутті базових знань з різних гуманітарних дисциплін, які необхідні для ефективної діяльності в суспільній сфері. Система навчання включає в себе один вебінар та дві відеолекції на тиждень, читання (із складанням тестового чи письмового завдання) однієї книги на місяць та вивчення інших текстових і відеоматеріалів.

Посилання на реєстраційну форму тут: https://forms.gle/tDd1QfLapVwzU4z7A

Теги: