На заході передбачається понад 120 спікерів та 40 майданчиків. Організатор заходу — Українська Греко-Католицька Церква (Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ).

Отець Жоао Шагас — католицький священник, який з 2013 року є головою офісу душпастирства молоді в Римській Дикастерії відповідальної за мирян, сім'ю та життя. Він відомий своєю активною працею з молоддю, а також проводить публічні обговорення про потреби молоді та її місце у Церкві. Крім цього, отець був відповідальним за участь спільноти “Шалом” у Світових днях молоді (в Римі, Торонто, Кельні, Сіднеї та Мадриді).

“Багато молодих людей сьогодні, незважаючи на сотні друзів у "Facebook", перебувають на самоті й навіть відчувають розпач. Чим більше "друзів", тим частіше вони переживають самотність”, — ділиться своїми думками о. Жоао Шагас.

 Жоао Шагасбразилієць за походженням. Був висвячений на священника 21-го грудня 2001 року. Розпочав свою працю у Римській Курії співпрацюючи в рамках підготовки Світового Дня Молоді у Ріо де-Жанейро з 2011 року. Набув великого пасторального досвіду у лоні Католицької спільноти "Шалом", яка є інтернаціональною спілкою вірних. В цій спільноті й зародилося його священниче покликання.


Окрім офіційного представника Ватикану, учасники фестивалю “Вітер на-Дії” зможуть відвідати панельні дискусії та воркшопи, під час яких виступлять 40 топових спікерів. Їхні імена можна дізнатися на сайті vnd.org.ua

Оновлена програма фестивалю:


9:00 - Початок.

Реєстрація офлайн-учасників на території Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2а). Вона є обов'язковою.

12:00 - Божественна літургія

13:00-18:30 - Денна сцена (Стрийський парк)

Виступатимуть музичні гурти: МетаНоя, CRY NEBA, KVANT, PopryVse, ModernFolk

13:00-18:30 - Інтелектуальний майданчик: панельні дискусії, воркшопи, зустрічі з лідерами думок.

19:30-22:00 - Вечірня сцена.

Виступатимуть гурти ДикоBrass, ФІОЛЕТ.

Хедлайнер концерту електро-фольк гурт Go_A — представники України цьогорічного “Євробачення”.


Теги: