Вітального листа під час урочистої меси зачитав о. Павло Локоть, синкел Київської архиєпархії, який разом з о. Андрієм Хім’яком, виконуючим обов’язки секретаря Синоду єпископів УГКЦ, були на урочистостях офіційними представниками УГКЦ (у ці дні глава УГКЦ перебуває з душпастирським візитом на Західній Україні).

«Ця дата є свідченням того, що вже в далекому 1321 році на київських землях існували громади віруючих людей, які читали Боже Слово, молилися і жили Христовими Таїнствами. З історії дізнаємося, що ті роки були наповнені важкими випробуваннями, які випадали на долю ваших попередників. Але сьогодні ми свідчимо про велике благословення, яке Господь Бог виливав на тих, хто був Йому вірний», — зазначає предстоятель УГКЦ.

Святослав зазначив, що у ці дні молитовно згадуємо всіх: єпископів, священників, монахів, монахинь і простих мирян, які зберегли віру в Христа та його Церкву. «Сьогодні Києво-Житомирська дієцезія, яка є правонаступницею Київської дієцезії, втішається великим скарбом, що навічно запечатаний у небі кров’ю своїх мучеників», — йдеться у листі.

Глава УГКЦ побажав Божих благодатей для успішного розвитку дієцезії: «Хай ваш сьогоднішній ювілей стане доброю нагодою, щоб випросити Божого благословення для всіх майбутніх справ, які ще більше прославлять Господа Бога та Його Церкву. Молитовно єднаємося з усіма вами та випрошуємо в Пресвятої Богородиці, Небесної Цариці, опіки і материнського покрову для подальшого активного розвитку вашої дієцезії».

Теги: