Глави євангельських церков звернулися до уряду з пропозицією віднести релігійні організації до категорії «побутові споживачі», що дозволить відновити для них справедливі тарифи на природний газ та електроенергію.

Також РЄПЦУ підтримала обурення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо рішення Держкіно України фінансувати коштом платників податків фільм, що спрямований "на пропаганду одностатевих відносин та містить елементи богохульства".

На переконання керівників євангельських церков, уряд повинен скасувати це рішення з метою недопущення порушення статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», оскільки кінопроєкт «Мій юний принц» не лише має еротичний характер і пропагує одностатеві відносини, а також пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь, що заборонено законом.


Крім цього, за результатами обговорення урядових заходів з протидії COVID-19 Рада євангельських протестантських церков України вирішила підготувати окрему заяву з проблематики вакцинації.

На засіданні РЄПЦУ також виступив посол Всесвітнього Євангельського Альянсу Браян Стіллер, який презентував Альянс, розповів про його історію та сьогодення, про його діяльність на світовому, регіональному та національному рівнях. Присутні обговорили аспекти налагодження відносин і співпраці між РЄПЦУ та Всесвітнім Євангельським Альянсом.

Засідання завершилося рішенням про передачу головування в РЄПЦУ у 2022 році. Новим головуючим в Раді євангельських протестантських церков України стане Станіслав Носов, керівник Церкви адвентистів сьомого дня в Україні.

Теги: