Форум соціального служіння – це щорічна ініціатива Відділу соціального служіння УГКЦ, що дозволяє учасникам із різних єпархій ділитися досвідом, обговорювати пріоритети на наступний рік та надавати нового поштовху для розвитку соціального служіння в громадах УГКЦ.

«Цього року Форум фокусується на темі соціальної відповідальності, до якої ми всі покликані. Адже, за словами Блаженнішого Святослава, "серед нас немає нікого, хто є настільки потребуючим і вбогим, що не міг би допомогти іншому". Для кожного з нас відкривається цілий спектр можливостей послужити іншому, починаючи із волонтерської допомоги і завершуючи розвитком соціального підприємництва, спрямованого на вирішення соціальних проблем у суспільстві», – зазначає голова Відділу соціального служіння владика Василь Тучапець.

Під час Форуму буде представлено посібник для роботи з волонтерами та деякі кращі волонтерські практики Церкви.

До участі запрошуються представники єпархіальних та парафіяльних «Карітасів», комісій у справах молоді, родини, мирян, а також усі, хто зацікавлений у розвитку соціальної відповідальності та волонтерства в місцевих громадах.

Захід транслюватиме «Живе телебачення».

Теги: