За словами Райчинця, і пандемія, і конфлікт з Росією призвели до того, що все більше українців шукають віру і Слово Боже. «Ми помітили, що люди раптом почали думати про віру та вічні цінності. Все більше і більше людей просять Біблію», – зауважив він.

Схоже, що невизначеність викликала духовну потребу в багатьох українців. Біблійне товариство постійно зустрічається зі священниками та пасторами з православних, католицьких та євангельських церков, які просять Біблії. «Священники кажуть, що не лише богослужіння в неділю переповнені людьми, але й біблійні уроки та молитви серед тижня також», – каже Райчинець.

Кількість Біблій, які Біблійне товариство запланувало розповсюдити у 2020 та 2021 роках, вистачило лише на 4–5 місяців. Організація звернулася до Норвезького біблійного товариства з проханням дізнатися, чи можна надрукувати ще більше Біблій.

Райчинець зауважує, що «Блакитна дитяча Біблія» користується великим попитом і серед солдатів на передовій. «Дехто з них просить для себе, а інші хочуть відправити її додому своїм дітям, – каже він. – Один із солдатів хотів дві дитячі Біблії, щоб одну відправити додому, а іншу читати з дітьми по телефону. Інший солдат сказав мені, що це найкращий подарунок, який він міг надіслати додому з фронту».

Теги: