Член колегії Держкомтелерадіо письменник Володимир Яворівський підозрює, що видавництво Мгарського монастиря, який належить до УПЦ МП, випускає антиукраїнську літературу. 

Про це письменник розповів на засіданні колегії у вівторок і попросив присутніх представників правоохоронних органів перевірити діяльність цього видавництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він навів один конкретний доказ - книжку, яка потрапила до нього ще під час Революції Гідності.

"Бридкішого, жахливішого я нічого в своєму житті не читав. Я зробив із цього приводу свою авторську програму на радіо. Цитував. Це страшне: що завдяки Сталіну є Україна і тому подібне. Але найцікавіше, що ця книжка видана Московським патріархатом, видана під Лубнами - там є знаменитий, колись козацький, Мгарський монастир - і за підтримки цього Мгарського монастиря. Тобто Московський патріархат видав цю книжку, і ця книжка пішла на наш ринок. Через це я прошу правоохоронні органи, Службу безпеки звернути увагу на діяльність цього видавництва", - підкреслив Яворівський.

Він підозрює, що антиукраїнська пропаганда шукає легші шляхи до поширення у нас - прямо з України, і до того ж через церкву.


"Не все до нас перевозять потягами, літаками, фурами. Набагато легше і простіше перекинути сюди гроші - а в нас є такі видавництва, які це елементарно зроблять, і це буде набагато дешевше. І легше буде завезти в магазини. Треба це перекрити! Бо цю книжку, мабуть, прочитали багато людей. Це - патріархат, і книжка, мабуть, роздавалася в церкві парафіянам. І, може, поширюється й зараз. Це речі дуже і дуже небезпечні", - застеріг член колегії комітету.

Ukrinform.ru

Теги: