Священнослужитель Йосафат Бойко Josafat Boyko на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук оприлюднив 10 порад для виборців: 

Церква вчить: “(Катехизм УГКЦ, 965): “До громадянських обов’язків належать участь у виборах, сплата податків, захист власної країни від агресора, загальна законослухняність, солідарність та взаємоповага між членами суспільства”.


ОТЖЕ, 10 ПОРАД ВИБОРЦЯМ ХРИСТИЯНАМ 🙂

1. Відповідально ставитися до виборів – готуватися до них, цікавитися процесом виборів і брати в них участь – це є нашим громадянським і моральним обов’язком; це є виявом нашого піклування про державу і про спільне добро.

2. Наперед знати за кого я буду голосувати – не навгад, але готуватися, це означає довідатися, до якого округу я належу, хто є кандидатами по моєму округу до районної, міської та обласної рад – знати різних осіб, які висувають свої кандидатури.

3. У виборі кандидата ми не повинні керуватися простою симпатією, родинними зв’язками, дружніми відносинами, емоціями чи якимось суб’єктивними переконаннями, але обдуманими діями, об’єктивно оцінюючи стан речей і дбаючи за спільне добро держави.

4. Кандидат – хто він такий? Яке його особисте життя, які цінності сповідує і декларує в особистому чи сімейному житті. Особа буде пропагувати і захищати ті цінності, якими живе і в яких вона переконана.

5. Кандидат – хто він такий? Чи дотримується Божих Заповідей і у своїй діяльності не ставить їх під сумнів чи не ігнорує їх, чи виявляє повагу до християнських цінностей? Чи підтримує викладання предмету «Християнська етика» у школі?

6. Кандидат – яка його передвиборча програма? Що він пропонує і обіцяє і чи ці обіцянки є реальними до виконання та втілення, а не простою фантазією та замилюванням очей?

7. Кандидат – яке його відношення до загальнолюдських, моральних і християнських цінностей? Чи він захищає людське життя від зачаття і до природної смерті? Чи він не схвалює гріха аборту і євтаназії? Чи він не схвалює і не пропагує ґендерної ідеології і всього з цим пов’язаного?

8. Кандидат – чи він завойовує людські симпатії і голоси через пропагування своєї програми і втілення своїх планів, а чи, може, через обливання брудом інших кандидатів; останнє не є добрим знаком для визначеності у виборі.


9. Кандидат – якщо він вже був депутатом – чи він спілкувався зі своїми виборцями і чи цікавився їхніми потребами; чи він дійсно допоміг виборцям вирішити їхні проблеми та їхні труднощі.

10. Кандидат – якщо він вже був депутатом – що реально він зробив за свою каденцію, за його час депутатського служіння і як звітувався перед людьми?

Versii.if.ua

Теги: