У п’ятницю, 23 грудня, в приміщенні Патріархії УАПЦ міста Києва, під головуванням блаженнійшого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, відбулося позачергове засідання Архиєрейського Собору Української Автокефальної Православної Церкви.

Ключовою темою Освяченого Архиєрейського Собору стало обговорення питань, які виникли у зв’язку з останніми показовими діями перших осіб УПЦ Київського Патріархату, в тому числі і їх публічними заявами, направленими супроти Предстоятеля та єпископату УАПЦ, повідомляє сайт Uaoc.net.

Як прокоментував для цього видання один з учасників Собору – преосвященний Адріан, єпископ Хмельницький і Кам’янець – Подільський, «Наша паства і духовенство має вільний доступ до своїх архиєреїв, постійно з ними спілкується, тож поки нема нагальної потреби оприлюднювати усі рішення Собору на весь світ. Повірте, жодної необхідної інформації наш єпископат від мирян не приховує. Питання в тому, навіщо їм це? Хіба лише для того, щоб вони мали що обговорювати і коментувати в Інтернеті».

Теги: