Попри те, що Священний Синод УПЦ Київського Патріархату, який відбувся 13 травня під головуванням Патріарха Філарета, заборонив єпископа Дніпропетровського і Криворізького Симеона (Зінкевича) в священнослужінні до покаяння і виправлення за порушення 35 правила Святих апостолів та архієрейської присяги, владика Симеон ігнорує рішення Синоду, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Дніпропетровсько-Запорізької єпархії УАПЦ.

Єпископ Симеон продовжує керувати цією єпархією, очолювати літургії,і рукопокладати кандидатів на священнослужителів.

Так, 3 червня він очолив святкову літургію у Петро-Павлівському храмі Дніпропетровська. Владиці співслужило соборне духовенство. 4 червня єпископ відвідав Свято-Духівський храм Дніпропетровська та очолив у ньому святкову літургію. Архієрею співслужили канцлер єпархіального управління протоієрей Віталій Лопушанський, благочинний Правобережного округу міста Дніпропетровська протоієрей Михаїл Стіньо, настоятель протоієрей Ярослав Малерик, протоієрей Юрій Мельниченко та духовенство єпархії. За богослужінням владика звершив ієрейську хіротонію диякона Петра Валігурського і відзначив отця Ярослава Малерика черговою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами. По закінченні служби був звершений хресний хід, під час якого архієрей окропив присутніх, територію та стіни храму святою водою.

Сайт Дніпропетровсько-Запорізької єпархії УАПЦ припускає, що серед кліриків Київського Патріархату існує "каста недоторканних", які рішення Синоду ігнорують, хоча залишаються членами УПЦ КП.

Також зазначається, що єпархіальний архієрей не має права нагороджувати підлеглих хрестом з прикрасами, адже це право має тільки Предстоятель.

Теги: