30 вересня урочистим відкриттям в Успенському Соборі Києво-Печерської лаври розпочався VIII Фестиваль православних ЗМІ. Цьогоріч провідною темою форуму є «Система навчання та підвищення кваліфікації співробітників єпархіальних прес-служб та єпархіальних журналістів», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.
 
Організаторів та учасників Фестивалю православних ЗМІ традиційно привітав Предстоятель Української Православної Церкви. З найпершого ФестЗМІ митрополит Володимир є почесним учасником медіафоруму та спостерігає за перебігом подій заходу.
 
Учасників, організаторів та гостей форуму також привітав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський  Антоній, відзначивши важливість такого форуму для всієї Церкви, а намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел привітав гостей у стінах обителі та закликав усіх журналістів до співпраці.
 
До участі у відкритті ФестЗМІ були запрошені представники державної влади, керівники провідних телерадіокомпаній, науковці та діячі культури. Зокрема, у відкритті фестивалю брав участь Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко.
 
Зі словами привітання до учасників та організаторів фестивалю звернулися: радник Президента України – керівник головного В Києві відкрився фестиваль православної преси УПЦуправління з питань гуманітарного розвитку Богуцький Юрій Петрович, народний депутат України Петро Порошенко, керівник "INTER MEDIA GROUP" Ганна Безлюдна, генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов, генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина, інтернет-маркетолог, експерт у галузі управління репутацією (SERM), сертифікований спеціаліст Google AdWords в Україні Борис Тизенгаузен.
 
Передувала відкриттю панахида за архімандритом Лонгином (Чернухою), який був постійним учасником та одним із натхненників Фестивалю православних ЗМІ. Спеціально до Фестивалю ЗМІ колеги архімандрита Лонгина підготували про нього кінострічку.
 
Загалом фестиваль триватиме п'ять днів, до 4 жовтня.
 
Участь у ФестЗМІ традиційно беруть представники всіх єпархій Української Православної Церкви, які регулярно висвітлюють релігійне життя регіону в ЗМІ. У якості спеціальних гостей запрошено також і представників світських ЗМІ.

Теги: