Верховний волхв Руського Православного Кола назвав головні святилища, де проводяться обрядодійстваПослідовники Руського Православного Кола (РПК) -- конфесії, яка об’єднує людей дохристиянських вірувань, -- мають в Україні святилища, де проводяться обрядодійства. Це або давні пам’ятки історії, або новозбудовані святилища, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

"На жаль, храмів поки в РПК немає, як і фінансової можливості їх збудувати. Маємо надію, що в майбутньому така можливість з’явиться", - розповів під час веб-конференції на сайті "Філософія і релігієзнавство" Верховний волхв Руського Православного Кола Світовит Пашник.

За його словами, святилища, де РПК проводить постійні або виїзні богославлення, знаходяться на Хортиці (Запоріжжя), Кам’яній Могилі (Мелітополь), Савур Могилі (Запорізький район), в Микильському-на-Дніпрі. Крім того, РПУ має Духовний комплекс “Права” (Орільський ліс) в Дніпропетровській області.

РПК має намір будівництва на острові Хортиця Історико-духовного комплексу "Хорс", але поки цей проект не реалізований.

Для формування обрядовості представники язичницьких вірувань користуються вітчизняними етнографічними джерелами.

Нагадаємо, що головний волхв Руського Православного Кола також називав основні проблеми, досягнення і перспективи язичницьких організацій України.

Теги: