Світовий конгрес українців закликав Вселенського Патріарха надати автокефалію Православній Церкві в УкраїніСвітовий конгрес українців (СКУ) підтримує прагнення українського народу до надання автокефалії Православній церкві і звернувся до архієпископа Константинополя, Вселенського Патріарха Варфоломія із закликом надати автокефалію Православної Церкви в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УНН.

“Світовий Конґрес Українців закликає Святійшого Варфоломія І, Архієпископа Константинополя - Нового Риму i Вселенського Патріарха та Великий і Святий Собор, який 16-26 червня 2016 року проходить на Криті, Греція, надати автокефалію Православній церкві в Україні. Ця Церквa консолідує український народ навколо національних інтересів, які сьогодні перш за все пов’язані з захистом незалежності і територіальної цілісності України від російської агресії,” – заявив президент СКУ Евген Чолій.

Напередодні, 16 червня, Верховна Рада закликала Вселенського Патріарха надати автокефалію Православній церкві в Україні.

Теги: