Зазначається, що московському патріархові співслужив собор архієреїв РПЦ, серед яких було названо архієреїв УПЦ (МП) – митрополита Феодосійського і Керченського Платона (Удовенка) та єпископа Ялтинського Нестора (Доненка), вікарія Сімферопольської і Кримської єпархії. «Численні учасники читань з різних куточків канонічної території РПЦ від Чукотки до Калінінграду зібралися у найвідомішому храмі Росії, щоб піднести молитви до Всевишнього за церкву, народ Божий, плідну працю читань. Під час сугубої єктенії було піднесено прохання про єдність православної церкви та її збереження від поділів і розколів, після чого предстоятель РПЦ підніс молитву за мир в Україні», – зазначається у прес-релізах.

Серед іншого було вказано, що у читаннях бере участь делегація Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП), яка зібрала майже 100 представників усіх благочинь. 29 січня Севастопольське благочиння презентувало у залі церковних соборів регіональний досвід духовно-морального виховання дітей і молоді у системі дошкільної, загальної та професійної освіти, а також літературно-музичну композицію «Любов свободи не порушує». На 30 січня було анонсовано проведення у прес-центрі храму Христа Спасителя засідання круглого столу «Конкурс «Зерно Істини» та інші молодіжні проекти Сімферопольської і Кримської єпархії: досвід підготування та проведення» та відкритий московський етап конкурсу студентської ліги знавців «Зерно Істини» за участю команд з Москви та окупованого Криму.

У перший день праці читань у конференц-залі храму Христа Спасителя відбулася нарада з керівниками єпархіальних відділів освіти з організації та проведення конкурсу «За моральний подвиг учителя» по федеральних округах, участь у якій узяв керівник відділу освіти Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) Віталій Сухоребров.

28 січня у рамках читань на секції з напрямку взаємодії з армією, флотом і правоохоронними органами відбулися слухання доповідей, присвячених ролі православної віри у політиці, армійській службі та праці правоохоронців. Серед доповідачів були керівник відділу Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ (МП) зі взаємодії з військовослужбовцями та правоохоронцями РФ протоієрей Дмитро Кротков та помічник начальника відділу з праці з віруючими військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ протоієрей Василь Гумаров. Прикметно, що обидва кримські священики сфотографувалися на фоні ікони Ісуса Христа, виконаній в оформленні, яке нагадує герб Федеральної служби безпеки РФ, успадкований від НКВС.

Нагадаємо, днями священик УПЦ (МП) закликав окупантів в Криму «бути захисниками землі Руської».


Теги: