Згадану «координаційну раду» створено за благословенням митрополита Сімферопольского і Кримського УПЦ (МП) Лазаря з ініціативи відділу релігійної освіти Севастопольського благочиння. Відзначається, що «рада» «має на меті відновлення традицій російської духовності та моральності у всіх сферах життєдіятельності дітей і молоді Севастополя, свою діяльність спрямовує на популяризацію церковно-державних відносин, заснованих на принципах партнерства та рівноправності у питаннях духовно-морального виховання, а також служить зміцненню авторитету інститутів державної влади та РПЦ».

На порядку денному 14 лютого обговорювалися питання, пов'язані з затвердженням концепції розвитку військово-патріотичного та духовно-морального виховання в місті на 2019 рік, питання плану проведення святкових урочистостей з нагоди 75-річчя перемоги у 2-й світовій війні, а також результати реалізації комплексного плану за 2018 рік з міжвідомчої взаємодії з духовно-морального, громадянсько-патріотичного та військово-патріотичного виховання. «Керівники відомств» відзвітували про свою працю за напрямками за 2018 рік.

За благословенням митрополита Сімферопольского і Кримського УПЦ (МП) Лазаря у праці «ради» взяли участь благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта і керівник відділу релігійної освіти Севастопольського благочиння протоієрей Михайло Вікторов.

У своєму виступі о. Сергій Халюта подякував «урядові» Севастополя, «законодавчому зібраннню», «керівникам департаментів» за співпрацю у справі «духовно-морального виховання» севастопольців. «Різдвяні читання, які ми проводимо наприкінці року, є квінтесенцією всіх заходів, які проводяться протягом року, це певне підбиття підсумків усієї праці. І делегація нашого міста була однією з найчисленніших з усіх регіонів Росії, що прибули на міжнародні різдвяні читання до Москви. І та музично-літературна композиція, яку було показано у храмі Христа Спасителя у Москві, викликала дуже велика зацікавлення серед делегацій усіх єпархій РПЦ. І нам дійсно є чим ділитися, є що показувати і що привносити у духовно-моральне виховання не лише Севастополя, а й усієї Російської Федерації. Крім того, наша команда студентів МДУ зайняла перше місце у турнірі «Зерно істини» з основ православної культури серед студентських команд Росії. І це свідчить про те, що в нас дійсно проводиться системна праця і з учнями шкіл, і зі студентами вищих навчальних зкладів», – відзначив благочинний.

За минулий рік Севастопольське благочиння УПЦ (МП) спільно з «департаментом освіти» міста провело 47 заходів, із «департаментом культуры» понад 12. Крім цього, представники духівництва благочиння брали участь у всіх «загальнодержавних» і загальноміських заходах, які проводилися у Севастополі у 2018 році.

Нещодавно повідомлялося, що Таврійська духовна семінарія УПЦ (МП) у Сімферополі інтегрується в «єдиний освітній простір Російської Федерації».

Теги: