Статус Богородської єпархії колишньої УПЦ КП, яка діє у Підмосков'ї, після ліквідації УПЦ КП та отримання томосу про автокефалію ПЦУ, наразі невідомий. Згідно статуту ПЦУ, юрисдикція ПЦУ поширюється лише на територію України, а громади ПЦУ в діаспорі переходять під юрисдикцію Константинопольського Патріархату. Судячи з того, що митрополит Адріан (Старина) 14 травня 2019 р. брав участь у резонансній нараді з митрополитом і "почесним патріархом" Філаретом, очільником ліквідованої УПЦ КП, він незадоволений статутом ПЦУ і підтримує Філарета у відновленні УПЦ КП разом з громадами у діаспорі.

Привертає увагу те, що призначення ієромонаха відбулося в день зустрічі митрополита Адріана з Філаретом.

Андрій Горчаков, який фігурує в указі митрополита Адріана як ієромонах, вже давно заявляє, що він князь з княжого роду Горчакова, який походить з часів Київської Русі, єдиний нащадок династії Рюриковичів, що проживає в Україні. Відомий тим, що у 2010 році брав участь в одеському «Російському марші», де виступав за об'єднання України, Росії та Білорусі у «Святу Русь». У 2012 році він заявляв, що головним чином співпрацює з Одеською та Миколаївською єпархіями УПЦ (МП).

19 лютого 2018 року, під час благодійного аукціону «Миколаїв, ділісь добром» глава Миколаївської облради Вікторія Москаленко вручила Андрію Горчакову нагороду «За заслуги перед Миколаївщиною».

Також у Андрія Горчакова є сторінка у Facebook, де він називає себе ігуменом скиту преподобного Сергія Радонезького. Як він розповідав у 2017 р. в інтерв'ю журналу Ukrainian Fashion незадовго до свого 35-річного ювілею він отримав третю освіту - богословську.

Теги: