На Радоницю (особливий поминальний день у церкві), 11 травня, віряни прийшли до могили схіархімандрита Серафима (Соболєва), яка знаходиться на території церкви. Оскільки нинішній настоятель собору протоієрей Димитрій Григорак не бажає мати справу з цими шанувальниками о. Серафима (Соболєва), віряни вже традиційно запросили для звершення панахиди іншого священника УПЦ (МП). Той разом з вірянами приїхав до церкви, але розмови з настоятелем не вийшло - о. Димитрій відмовився допустити людей до могили і кинув телефонну трубку.

Відтак вірянам і запрошеному священнику довелось провести заупокійне богослужіння біля паркану церкви. Віряни вважають це кричущим прецедентом, адже раніше створена Київською митрополією УПЦ (МП) архієрейська комісія з урегулювання ситуації неодноразово запевняла вірян у вільному доступі до могили праведника і пов'язаних з його пам'яттю місць на території Троїцького церковного комплексу.

Тепер віряни не довіряють комісії. За словами прихожан, поведінка о. Димитрія вчергове свідчить про намір настоятеля прибрати з території церкви могилу схіархімандрита Серафима, а також стару дерев'яну церкву і притулок для тварин, які були засновані шанованим подвижником.

Нагадаємо, всупереч багатьом парафіянам настоятель церкви протоієрей Димитрій Григорак розпочав радикальну перебудову Троїцького церковного комплексу.

Теги: