Архієпископ УПЦ вручив три церковні нагороди консулу Росії Євгену Гузєєву, який зі скандалом завершує свою місію13 березня після літургії у кафедральному Св.-Георгіївському соборі Львова, яку звершив архієпископ Львівський Августин (Маркевич), було виголошено анафему відступникам та єретикам, а також вічну пам’ять спочилим та многоліття всім живим православним християнам.

На богослужінні молився Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв, повідомляє сайт УПЦ. Владика Августин привітав почесного гостя, який звершує свою дипломатичну місію у Львові, та вручив йому високі церковні нагороди:

- орден РПЦ благовірного князя Даниїла Московського ІІІ ступеня,
- орден УПЦ (МП) преподобного Іллі Муромця ІІ ступеня,
- а також свою "Благословенну грамоту".

Владика подякував Генеральному консулу за те, що під час свого служіння він із винятковою увагою і турботою ставився до прохань та проблем духовенства і вірних, а також за те, що він багато потрудився на користь святої Православної Церкви у Західній Україні.

У відповідь Євген Гузєєв подякував владиці та всім присутнім за молитовну підтримку під час його майже шестирічної дипломатичної місії у Львові.

Потім у Львівському єпархіальному управлінні архієпископ Августин прийняв Євгена Гузєєва та відповідального за зв’язки Львівської єпархії УПЦ з Генеральним Консульством Російської Федерації у Львові протоієрея Миколая Баранова. 

Як повідомляла "Релігія в Україні", в грудні 2010 року у Львові розгорівся скандал через  вислови російського консула Євгенія Гузєєва, який заявив, що "во Львове говорят не на украинском языке, а на «галицком суржике»" і що "название «Украина» было придумано в Австро-Венгрии", "чтобы оторвать вас от России, от Руси. Разделили нас"...

Депутати Львівської обласної ради зажадали від Міністерства закордонних справ України оголосити генерального консула Росії у Львові Євгенія Гузєєва персоною нон-грата. Після цього російський консул скаржився на погрози вбивства і пророкував повернення центру "Російського світу" до Києва.

Теги: