20 лютого глава УПЦ (Московського Патріархату) митрополит Володимир прийняв керівника парламентського Міжфракційного депутатського об'єднання на підтримку канонічної Православної Церкви Вадима Колесніченка. Того ж дня речник Київської Патріархії архієпископ Євстратій зустрівся з народним депутатом України Олегом Медуницею – керівником міжфракційної депутатської групи «За єдину Помісну Православну Церкву», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт В.Колесніченка "Русскоязычная Украина" і сайт УПЦ КП.


20 лютого у Свято-Пантелеймонівському монастирі Киїєва відбулася зустріч митрополита Володимира з головою Міжфракційного депутатського об'єднання на підтримку канонічної Православної Церкви Верховної Ради України Вадимом Колесніченком (фракція Партія регіонів). У зустрічі також взяли участь керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній і радник Міжфракційного депутатського об'єднання Руслан Бортник, який є помічником депутата В.Колесніченка і його заступником в організації "Русскоязычная Украина".

Митрополит благословив продовження роботи в новому складі вказаного Міжфракційного депутатського об'єднання на благо православ'я, Церкви і суспільства. Митрополит також подарував Вадиму Колесніченко Володимирську ікону Божої Матері з благословенням в ознаменування 20-ліття Харківського Собору УПЦ і 20-ліття Предстоятельного служіння на кафедрі Київських митрополитів.

Як повідомляється, під час зустрічі обговорювалися актуальні питання збереження духовних цінностей українського суспільства, захисту традиційної сім'ї, проблемні аспекти ювенальної юстиції, біометрії та інші. Також було піднято питання про "гостру необхідність попередньої експертизи парламентських законопроектів, що стосуються життя церкви і духовних основ суспільства, на предмет їх відповідності православним цінностям і діяльності церкви". У зв'язку з цим розроблена ініціатива про створення спеціальної експертної групи при Міжфракційному депутатському об'єднанні на підтримку канонічної Православної Церкви, до якої увійдуть представники церкви, депутати об'єднання, експерти і правозахисники, "з метою запуску системної експертизи законопроектів зареєстрованих у парламенті, і формування загальної позиції Церкви і депутатського об'єднання".

Ієрархи УПЦ (МП) і УПЦ КП обговорили з керівниками міжфракційних депутатських груп питання співпраціТого ж дня, 20 лютого, секретар Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій зустрівся з народним депутатом України Олегом Медуницею (фракція «Батьківщина») – керівником створеної у VII  скликанні міжфракційної депутатської групи «За єдину Помісну Православну Церкву».

Під час спілкування О. Медуниця розповів про групу та про бажання народних депутатів України з різних фракцій сприяти утворенню в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, відстоювати свободу віросповідання та захищати права віруючих. Від імені Патріарха Філарета архієпископ Євстратій подякував народному депутату Олегу Медуниці та у його особі – всім учасникам міжфракційної групи за ініціативу й готовність до співпраці.

Учасники зустрічі намітили подальші кроки діяльності групи, зокрема – проведення зустрічі її членів з Патріархом Філаретом.

Нагадаємо, що недавно обидва депутати – Вадим Колесніченко і Олег Медуниця – влаштували у Верховній Раді жорстоку бійку. У січні 2013 року глава УПЦ (МП) митрополит Володимир привітав керівників депутатських фракцій Верховної Ради України, відзначивши депутатське об'єднання "За сприяння свободі совісті" на чолі з Ганною Герман.

Теги: