Звернення до єпископату митрополита Макарія про утворення та реєстрацію єпархій у Закарпатській області було розглянуто на Архиєрейському Соборі УАПЦ 3 червня 2015 року. Карпатську єпархію очолить колишній клірик УПЦ (МП) архімандрит Віктор (Бедь), повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Собор одноголосно ухвалив заснувати в Закарпатській області дві єпархії - Закарпатську єпархію (керуючий єпархією єпископ Ужгородський Закарпатський  Кирило (Михайлюк) і Карпатську єпархію з подальшим титулом правлячого архієрея (єпископ Ужгородський і Карпатський), зазначає сайт Львівської єпархії УАПЦ.

Також було розглянуто звернення про прийняття в клир УАПЦ архімандрита Віктора (Бедя) згідного власного прохання. Вирішено призначити його адміністратором новоутвореної Карпатської єпархії.

"Так, я офіційно вийшов за штат Елладськоі Православноі Церкви, отримав відпускну грамоту і долучився до нашоі УАПЦ, щоб в лоні саме Украінськоі Церкви і надалі продовжувати служіння Господу Богу, своєму украінському народу і утвердженню Украінськоі Церкви в Украіні. Але і надалі залишаюсь архімандритом. Прийшов час, коли я мав уже зробити цей крок", - підтвердив свій перехід до УАПЦ архімандрит Віктор (Бедь), зробивши цей запис в мережі Фейсбук.

Нагадаємо, що 4 червня УАПЦ обрала главою митрополита Макарія (Малетича), який взяв курс на об’єднання з УПЦ КП. На тлі цих подій УПЦ (МП) запропонувала відновити діалог з УАПЦ.

Теги: