Ідея проведення в Україні Дня подяки Богові як заходу національного масштабу була озвучена старшим єпископом Михайлом Паночком на зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з президентом України 3 березня 2006 року та отримала підтримку українських Церков.

Уперше Всеукраїнський день подяки пройшов в палаці «Україна» з ініціативи УЦХВЄ 7 жовтня 2006 р. У наступному, 2007 році, 21 жовтня, вітаючи учасників свята, президент України Віктор Ющенко, відзначив його важливість у процесі духовного оновлення нації. Також великі заходи подяки проходили у палаці «Україна» та на Майдані незалежності у 2008 та 2009 роках. Після цього традиція святкувати День подяки або ж Свято жнив перемістилася у обласні центри. 17 вересня 2017 р. свято знову провели у центрі Києва, на Хрещатику. Сотні тисяч киян і гостей столиці стали слухачами всесвітньо відомого християнського проповідника Ніка Вуйчича, який   приїхав до Києва, щоб підбадьорити українців, які страждають від війни і соціальних труднощів.


Цього року 23 вересня також відбудуться спільні молитви подяки Господу, унікальні експозиції, пізнавальні майстер-класи, музичні номери відомих виконавців.

Теги: