«Хотів би звернутися до владики Софронія. Я хотів би подякувати вам за дуже змістовну, дуже відверту і наставницьку розмову щирої і віруючої людини, яка дуже любить Україну, яка дуже любить Черкащину, яка будує тут храми і яка дивиться в майбутнє української церкви – майбутнє української помісної автокефальної православної церкви. Низький уклін вам і подяка за ваші труди», - сказав президент.

Глава держави під час свого виступу перед громадсько-політичним активом Черкаської області також підкреслив, що українці підтримують створення єдиної помісної Православної Церкви в Україні.

Петро Порошенко, говорячи про автокефалію, підкреслив, що попри зусилля усіх – президента, Верховної Ради, церковних ієрархів і підтримки людей, «цього б точно не вдалося зробити, якби не було волі Божої».

«І не 27 років чекали українці цієї великої події. І навіть не 332 роки. А 1030 років з моменту Хрещення України святим рівноапостольним князем Володимиром. 1030 років Україна чекала автокефальної церкви», - сказав президент.

«Тому, що це один з ключових елементів державотворення суверенної, незалежної держави Україна», - наголосив глава держави на важливості питання автокефалії Української Церкви.

Характерно, що офіційний сайт УПЦ (МП), який вдається до інформаційних маніпуляцій і викривлення, розмістив про зустріч президента і митрополита Софронія урізану новину, яка складається з чотирьох рядків.

Митрополит Софроній відомий в УПЦ (МП) як прихильник автокефалії Української Православної Церкви.

Теги: