“Громада села, яка прийняла рішення про зміну юрисдикції з Російського Патріархату в Україні до Української Православної Церкви навіть після отримання державної реєстрації не може зайти в свій храм. Російський священик з прихильниками ідей Путіна не віддає законному власнику ключи від пам’ятки архітектури України церкви-фортеці”, – пише митрополит Антоній.

За його словами, правоохоронні та державні органи зайняли вичікувальну позицію і не хочуть вживати жодних рішучих заходів до виборів президента, які відбудуться 21 квітня.

“Священик, відверто поливаючи брудом Україну, зумів зазомбувати навіть частину української інтелігенції села – вчителів”, – додав митрополит.

Зі слів благочинного ПЦУ протоієрея Миколи Ковалика, голова сільської ради зайняв тверду позицію за Московський Патріархат. “В селі панує дух приниження українськості – скоро “прийдуть наші і вам всім хана”. Мені прикро писати ці рядки, однак я, ваш правлячий архієрей не маю права замовчувати цю ганебну ситуацію, коли дух рускава мира з кордонів окупованих Криму, Донбасу та Луганщині ступнув вже через юрисдикційну бюрократію до терен старовинного с. Сутківці”, – нарікає митрополит Антоній.

Фото ye.ua

Теги: