Рідні полонених, заручників та безвісти зниклих громадян України подякували Всеукраїнській Раді Церков за щоденні справи заради становлення миру та звільнення бранців Кремля. Присутні обговорили можливі подальші заходи в цій сфері, зокрема щодо активізації дій держави, а також шляхи вирішення проблеми пошуку та ідентифікації безвісти зниклих осіб на Донбасі в районі проведення ООС.

Рідні безвісти зниклих на сході України акцентували увагу на тому, що пошук зниклих безвісти громадян та ідентифікація тіл загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України на Донбасі залишається однією з найбільш болючих гуманітарних проблем, що потребує невідкладного вирішення. На їх переконання, не можна й далі відкладати вирішення даної проблеми на державному рівні.

Головуючий у ВРЦіРО єпископ Віталій Кривицький наголосив, що Всеукраїнська Рада Церков і надалі готова підтримувати рідних бранців, вживати практичних заходів і сприяти становленню миру в Україні. Наприкінці зустрічі єпископ благословив всіх учасників та побажав Божого благословення та сили духу.

Крім того, секретаріат Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) обговорив з урядовими чиновниками реорганізацію державного органу у справах релігій та законодавче забезпечення релігійної діяльності. Засідання відбулося 17 жовтня 2019 року під головуванням єпископа Римсько-Католицької Церкви Віталія Кривицького.

Теги: