Міжнародний суспільний форум «Екуменічний соціальний тиждень» – це проєкт, в межах якого відбуваються заходи різного формату – академічні, культурно-мистецькі, просвітницькі та практичні. Вже 14 років поспіль Форум гуртує людей зі всієї України та світу. Серед учасників — представники громадського сектору, бізнес-середовища, державних структур, молодіжних організацій, освітніх закладів, релігійних інституцій та Церков різних конфесій.

"Що таке Цілі сталого розвитку? Які виклики сьогодні стоять перед різними секторами у досягненні Цілей? Яка роль громадського сектору у побудові сталих громад і країн? Як сьогодні релігійне соціальне вчення може сприяти досягненню Цілей сталого розвитку? Що Церква робить (може робити) для творення справедливого світу? Як міжсекторне партнерство розвивається сьогодні? Чи можливий сталий розвиток в країні, де точиться війна? Відновлювальний бізнес: як це працює? З якими проблемами стикаються представники громадськості, державного та бізнесового секторів, Церкви та релігійні організації, ЗМІ, освітяни у своїй праці задля побудови більш справедливого суспільства?" - ці питання обговорюватимуть на форумі.


Напрямки форуму:

• екологія (збереження лісів, біорізноманіття, екосистем суші та води, завершення ери викопного палива, зміни клімату);
• економіка та бізнес (сталий розвиток та роль бізнесу, Європейський Зелений Курс);
• екуменічний і міжрелігійний діалог та цілі сталого розвитку;
• інклюзивність;
• питання миробудування;
• богословські заходи: презентація книги та ін.

Всі події відбуватимуться на платформі Zoom. Також пряма трансляція буде доступна у Facebook та на YouTube. Тому долучитися в реальному часі та поставити запитання спікерам можна буде з будь-якої точки світу.

Серед спікерів: Кардинал Майкл Черні, заступник секретаря відділу мігрантів та біженців Дикастерії Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини; Йохан де Тавернір, декан факультету богослов’я та релігійних наук Лювенського Католицького Університету; Дафіна Ґерчева, постійна представниця ПРООН в Україні.

Організатори заходу: Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Фонд Конрада Аденауера в Україні, Львівська міська рада.

Експерти та партнери: Управління екології Львівської міської ради, Міжнародна благодійна організація «Екологія. Право. Людина», Львівська бізнес-школа УКУ та ін.

Реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEekQdS580_1xeZTMvJMbvH7PxNRCkMY_r8RpFh3xWOilQrw/viewform

Контакти: щодо організаційних питань – irakit@ucu.edu.ua; для ЗМІ тел. 096 212 43 03.

Програма форуму за посиланням.

Теги: