Щепитися в Патріаршому соборі можна щоденно з 10:00 до 17:00 вакцинами AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer. Для вакцинації там попередня реєстрація не потрібна. Достатньо прийти та зареєструватися на місці, йдеться у повідомленні на сайті собору.

Собор розташований у Києві за адресою: вул. Микільсько-Слобідська, 5.

Про те, що при храмах УГКЦ розпочнуть роботу центри вакцинації, повідомив у неділю, 7 листопада, на завершення літургії глава УГКЦ верховний архиєпископ Святослав.

«Ми отримали прохання від Міністерства охорони здоров’я, щоб, як ми обіцяли на початку пандемії, відкрити наші храми і монастирі, аби, за потреби, організовувати центри вакцинації», – сказав він.

На переконання глави УГКЦ, є чотири умови, як можна послужити життю сьогодні: не боятися щеплення, носити маски, зберігати соціальну дистанцію і мити руки. «В усіх куточках нашої Церкви в Україні і за кордоном ми намагаємося послужити нашим людям усім, чим можемо, для того щоби врятувати життя і берегти здоров’я», – додав на завершення духовний лідер греко-католиків.

Міністр МОЗ закликав наслідувати приклад УГКЦ і відкривати пункти вакцинації в церквах

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко подякував верховному архиєпископу Святославу за відкриття пункту вакцинації в київському Патріаршому соборі і закликав інші церкви наслідувати цей приклад. Про це Ляшко написав на своїй сторінці в фейсбук. "Дякую главі УГКЦ Блаженнішому Святославу за свідому позицію та врятовані життя", – написав Ляшко.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом пункти щеплення відкриються і в інших церквах і соборах, пообіцявши безперебійне постачання вакцин до нових пунктів.

Нагадаємо, що в Дніпрі на базі єврейського медичного центру, відкритого за ініціатовою Федерації єврейських громад України, вакциновано вже десятки тисяч людей. На тлі регулярних дорікань на адресу УПЦ (МП) у саботажі вакцинальної кампанії Запорізький митрополит УПЦ (МП) нещодавно звернувся до місцевої адміністрації з проханням відкрити центри вакцинації на базі храмів єпархії.

Теги: